Detailgegevens

PROJECTNAAM
As Leiden-Katwijk
CODE
M4
UITVOERENDE PARTIJEN
Gemeenten Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude, Provincie Zuid-Holland
LOCATIE PROJECT
Zuid-Holland (Holland Rijnland)
STATUS PROJECT
Lopend
DOEL VAN HET PROJECT
Gebiedsontwikkeling in gebied met unieke combinatie van landschappelijke kwaliteit, ruimte en hoogwaardig kennispotentieel.
THEMA
Ondergronds ruimtegebruik
HANDELING
Gebiedsontwikkeling
VERWACHTE OUTPUT
Praktijkvoorbeeld
DOELGROEPEN
Gemeenten, Provincies
RELATIE MET MAATSCHAPPELIJKE OPGAVEN
Verstedelijking
SUCCES/FAALFACTOREN
SAMENVATTING PROJECT
Het gebied van de as Leiden-Katwijk biedt een unieke combinatie van landschappelijk kwaliteit, ruimte en hoogwaardig kennispotentieel. De opgave is om die unieke combinatie uit te buiten en om het hele gebied op een hoger niveau te brengen. De As Leiden-Katwijk is één van de top 10-projecten van het Zuidvleugel programma 2010-2019. De opgave kenmerkt zich door vijf grote projecten die een sterke onderlinge samenhang en afhankelijkheid kennen. Deze vijf projecten zijn Locatie Valkenburg, RijnlandRoute, RijnGouwelijn, Knoop Leiden West. Deze projecten zorgen voor een geconcentreerde realisatie van verstedelijking van de regio. Op deze manier blijven de open gebieden open (Bollenstreek, Groene Hart) en wordt de gewenste (economische) ontwikkeling van de regio mogelijk gemaakt.
PROJECTENWEBSITE
http://www.hollandrijnland.net/themas-projecten/ruimtelijke-ordening/as-leiden-katwijk
MOGELIJKHEDEN VOOR INTERACTIE
PROGRAMMA
MIRT